Portable Life is in première gegaan tijdens het Filmfestival van Oostende. Sinds 2007 wordt het festival elk jaar gehouden, meestal in de maand september. Tijdens het festival worden ook Vlaamse filmprijzen uitgereikt, de Ensors. Behalve films wordt er ook aandacht besteed aan televisieseries, videospellen en muziek.

Ella-June Henrard als Bo in Portable Life

Ella-June Henrard als Bo in Portable Life

Thema’s

In 2009 was het centrale thema ‘film in de 21e eeuw’, waarbij nieuwe media en nieuwe technologieën centraal stonden. Sindsdien is het hele filmfestival rondom vijf grote thema’s opgebouwd. Dit zijn avant-premières, pop & rock, TV-series, XL-gaming en The Master Selection.

Centrale gasten

Naast de thema’s is er tijdens iedere editie een centrale gast op het Filmfestival van Oostende. De centrale gast van de eerste editie was de Vlaamse zanger Arno. De zanger heeft onder andere de titelsong ingezongen van de Vlaamse versie van Pixars Toy Story.

Frontzanger en gitarist van de band dEUS Tom Barman was de centrale gast in 2008. Naast bandlid is Barman ook regisseur. Hij regisseert veelal de clips van zijn eigen band. Barman heeft verder de kortfilm ‘Turnpike’ geregisseerd en de film ‘Any Way The Wind Blows’.

In 2009 mocht de Belgische DJ Maurice Engelen zijn opwachting maken als centrale gast, gevolgd door televisiemaker Bart de Pauw in 2010. De Pauw schreef onder andere het scenario van de film ‘Loft’.

De Pauw werd opgevolgd door de BV’s Peter van den Begin (2011), Barbara Sarafin (Actrice, 2012) en Johan Heldenbergh (2013). In 2014 was de eer weggelegd voor de Vlaamse muzikant, acteur en regisseur Wim Willaert.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,