Brabants Kenniscentrum Kunst

Het Brabants Kenniscentrum Kunst, afgekort bkkc, is een onafhankelijk en zelfstandig platform waar creativiteit in een hoog vaandel staat. Het is toegankelijk voor ieder die wat toe te voegen heeft aan de kunst en cultuur in Brabant. Ieder mens dat ook maar wat doet met kunst of cultuur kan een inspirerende betekenis zijn voor het Brabants Kenniscentrum Kunst. Het bkkc heeft vier kernrollen in Brabant: het dient als kenniscentrum, als makelaar, als adviseur en als financier. En in deze vier kernrollen zijn er vier doelstellingen die het bkkc nastreeft: – Talentontwikkeling: het bkkc helpt creatieve artistieken om het beste uit henzelf te halen. Het centrum ondersteunt mensen in hun creatieve proces door het leven heen en wil mensen aansporen om wat met hun creatieve talent te doen.

- Omgevingskwaliteit: het bkkc ziet dat kunst en cultuur de kwaliteit van een openbare ruimte zoals een kantoor of een treinstation kan verhogen. Het centrum wil dan ook contact maken met mensen die iets kunnen bijdragen aan dit proces om openbare ruimtes kwalitatief te verbeteren.

- Culturele markt: het centrum wil ervoor zorgen dat consumenten en producenten van kunst en cultuur bij elkaar komen. Het bkkc stimuleert het tot stand komen van bepaalde opdrachten tussen kunstenaars en geïnteresseerden.

- Cultureel ondernemerschap: het bkkc stimuleert kunstenaars, makers en andere artiesten om een sterke plek te krijgen als creatief ondernemer. Het centrum biedt daarom diverse workshops, cursussen en trainingen aan.