Nederland is rijk aan cultuur, overal in ons kikkerlandje kan je genieten van diverse kunst en cultuur. Denk hierbij aan theater, film, muziek en musea, maar ook andere dingen als dansvoorstellingen vallen hieronder. In heel Nederland kun je terecht voor culturele versnaperingen. Een van deze gebieden dat rijk is aan een authentieke cultuur is Brabant.

Filmhuizen in Brabant

Brabant heeft diverse filmhuizen en bioscopen die de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Ga jij voor een thriller of een romantische film? Bekijk hieronder een greep uit de tientallen bioscopen in Brabant. – Bergen op Zoom: “Cinemactueel”: Een filmhuis met diverse kunstzinnige artmovies. Alle films beginnen om 20:30 uur, behalve op zondag: 18:45 uur. Andere filmhuizen in deze buurt zijn te vinden in Roosendaal (“Citytheater”) en Etten-Leur (“Cine-service”).
service-bioscoop-zien-activiteit-eindhoven-1(p_activity,8296)(c_0)

-  Eindhoven: “Service Bioscoop Zien”: een grotere bioscoop met de laatste knallers uit onder andere Hollywood. Deze bioscoop is een keer wat anders dan bijvoorbeeld het bekende Pathe en daarom extra de moeite waard.

- Uden: “Take Ten”: een intieme bioscoop met extra luxe. Ze bieden service en comfort aan van het hoogste niveau. Waan je als een koning of koningin en laat je bedienen tijdens de film.

- Breda: Chasse cinema: dit filmhuis is de plek voor films in Breda. Het arthouse programma bestaat onder andere uit fijne feelgoodmovies, maar ook uit wat zwaarder psychologisch werk. Een goede plek om even bij te komen van je dagelijkse sleur.

- Oosterhout: Filmtheater de Bussel: dit filmhuis staat achter een alternatieve manier van een zo breed mogelijk publiek te trekken met zoveel mogelijk diverse films. Het theater is absoluut niet te vergelijken met een commerciële bioscoop, wat de plek ambiance geeft.