crane-climb-james-kingston-22Van 12 tot en met 28 oktober touren Bever (o.a. ook partner van succesfilm De Nieuwe Wildernis), Mammut en GORE-TEX met de European Outdoor Film Tour door Nederland. Dit evenement wordt al 13 jaar lang georganiseerd en is het grootste filmevenement voor buitensporters in Europa.

Van woeste rivieren tot ijskoude gletsjers

bever_eoft_2013_video_3

Ook dit jaar is het aanbod weer groot, op iedere locatie heeft men de keuze uit 6 films. De eerste is Nobody’s river, deze film gaat over 4 vrouwen die samen de rivier Amoer verkennen in Mongolië. Het wordt een reis vol contrasten, pijn, geluk, afscheid en schoonheid. De tweede film die getoond zal worden is Frozen Titans en gaat over Will Gadd die de zware beklimming van de Helmcken Falls wil voltooien. Ondanks zijn ervarenheid komt hij toch voor verrassingen te staan en moet hij geregeld een dikke ijslaag van zijn veiligheidstouw afhakken. Het wordt een zware tocht.

Mountainbikers zonder angst

radDaarnaast wordt ook de film Rad Company vertoond tijdens de EOFT. Deze film gaat over Brandon Semenuk en zijn vrienden, die zichzelf de Rad Company noemen. Een groep vrienden die gek is op mountainbiken en voor geen enkele truc terugdeinzen. Voor wie van kajakken houdt, is de film Dream een aanrader. Ben Marr wil graag bij de kajakgemeenschap horen, maar vindt geen aansluiting. In zijn dromen fantaseert hij: over flonkerende watervallen en ruige waterpartijen. Deze film zit vol fantasie en zelfspot en is een humoristisch schouwspel.

“Fear is a choice”

De vijfde film die getoond wordt is Don’t look down, dat het verhaal verteld van de 23-jarige Brit James Kingston. Hij beklimt kranen, bruggen en wolkenkrabbers zonder kabels. Wanneer hij naar boven klimt, wil hij naar beneden kijken, hoewel de meeste mensen dat niet zouden durven. “Fear is a choice” is zijn motto en dat komt tot uiting in deze film. Tot slot zal ook El sendero luminoso te zien zijn tijdens de EOFT. Ook deze film gaat over klimming zonder veiligheidstouw. De film volgt Alex Honnold, die in januari 2014 El Sendero Luminoso in Mexico onder handen neemt, een 762 meter hoge rotswand van kalksteen.

Kaarten voor de European Outdoor Film Tour zijn online te bestellen en kosten 14 euro per stuk.

 

Tags: